فهرست

تازه‌ترين اخبار

با ارائه ۴ اثر؛

منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه آذر ۱۴۰۳ معرفی شد

منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه آذر ۱۴۰۳ با ارائه کتاب‌های «ستاره ثریا»، «شب یلدا»، «صعود چهل‌ساله ۲ (در نزدیکی قله)» و «فاطمه اسوه بشر» معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان زنجان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، منابع طرح کتاب‌خوان ماه ویژه آذر ۱۴۰۳، با هدف ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، دسترسی همگانی به کتاب، لزوم معرفی کتاب‌های مفید برای پرورش فکری آحاد مختلف مردم و همچنین ارتقای فضایل اخلاقی و فرهنگ عمومی از طریق مطالعه کتاب‌های مفید و فاخر در سطح کشور با ارائه کتاب‌های «ستاره ثریا»، «شب یلدا»، «صعود چهل‌ساله ۲ (در نزدیکی قله)» و «فاطمه اسوه بشر» معرفی شد.

علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به کتابخانه‌های عمومی کشور و امانت گرفتن کتاب‌های این طرح، آنها را مطالعه کنند.
 


«صعود چهل‌ساله ۲ (در نزدیکی قله)»
پدیدآور: جمعی از نویسندگان زیر نظر سید محمدحسین راجی
ناشر:‌ اندیشکده راهبردی سعداء
تعداد صفحات: ۳۷۲

«صعود چهل‌ساله ۲» بنا دارد تا با تکیه بر ملاک‌های بین‌المللی، اثبات نماید که جمهوری اسلامی راه پرافتخاری را طی می‌کرده و در حال صعود به قله‌ها است.

پاسخ به پرسش‌های ذهن مردم در مورد صعود کشور بسیار ضروری است که در کتاب «صعود چهل ساله ۲، در نزدیکی قله» به آن پاسخ داده می‌شود. در این اثر سعی شده به چنین پرسش‌هایی مبنایی پاسخ داده شود: ریشه‌ی مشکلات کشور چیست؟ مسیر به سمت قله کدام است؟ به‌راستی آیا قطار جمهوری اسلامی ایران از ریل خارج نشد؟ آیا مسائل کشور از قبیل کاهش ارزش پول و غیره، طبیعی است؟ و پرسش‌های دیگر؛ پاسخ به این پرسش‌ها نیازمند منظومه جدید فکری است.

در کتاب «صعود چهل‌ساله ۲»، پژوهش جدیدی آغاز شد. به مقایسه‌ی روند کشورهای ابرقدرت دنیا از دره تا قله و تطبیق حرکت آنان با جمهوری اسلامی ایران پرداخته شده است. این پژوهش به صورت مدون مراحل صعود کشورها، بی‌راهه‌ها، موانع طبیعی و غیرطبیعی این مسیر را بررسی و اثبات کرده که ریل‌گذاری ایران کاملاً صحیح و در راه رسیدن به اوج است. یعنی همان چشم روشنی‌ای که رهبر معظّم انقلاب اسلامی از آن چنین یاد می‌کند: «ما فصل مشبعی را حرکت کردیم. این سربالایی، این شیب تند را عبور کردیم و به قله نزدیک شدیم.»

 در بخش نخست کتاب مراحل صعود ابرقدرت‌هایی نظیر هلند، بریتانیا، آمریکا و آلمان بررسی شده و در بخش سوم نیز روند افول ابرقدرت‌هایی نظیر هلند و بریتانیا بررسی شده. در بخش دوم مسیر طی شده برای تبدیل شدن به ابرقدرت از دوران قاجار تاکنون بررسی‌ تطبیقی شده؛ فصل چهارم به تفاوت‌های بنیادین پیشرفت اسلامی با توسعه‌ی غربی پرداخته و فصل پایانی کتاب به بیراهه‌ای به نام خام‌فروشی و ارزیابی مظهر این بیراهه یعنی عربستان سعودی پرداخته است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

دیدگاه جیمز پتراس در مورد افول آمریکا با استدلال صدمات لابی صهیونیسم بر آمریکا

جیمز پتراس استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه بیرمنگام، صدها مقاله و ده‌ها عنوان کتاب به رشته تحریر درآورده است. یکی از زمینه‌های تحقیقات پتراس، نقش لابی صهیونیسم در سیاست خارجی آمریکا است و او سیاست‌های تحمیل شده از سوی این لابی را عاملی می‌داند که موجب زوال قدرت آمریکا می‌شوند. پتراس در کتابی به نام «صهیونیسم، نظامی‌گری و افول قدرت آمریکا» به تفصیل به روشنگری درباره‌ی نقش لابی صهیونیسم در نظامی‌گری‌های آمریکا در منطقه پرداخته و بعد از آن به توضیح درباره عواملی پرداخته که موجب از بین رفتن قدرت آمریکا در دنیا می‌شود. به باور او بعد از پایان جنگ جهانی دوم اروپای غربی ژاپن و اخیراً چین و روسیه به سمت شکوفا کردن قابلیت‌های اقتصادی خودشان حرکت کردند، در حالی که آمریکا با حرکت به سمت منافع لابی صهیونیسم به نظامی‌گری روی آورد. لذا همین عامل باعث زوال قدرت آمریکا خواهد شد. (ص ۳۰۶)
 

 
عكس های مرتبط :