فهرست

كتاب‌خوان ماه

با ارائه ۴ اثر؛ منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه آذر ۱۴۰۳ معرفی شد منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه آذر ۱۴۰۳ با ارائه کتاب‌های «ستاره ثریا»، «شب یلدا»، «صعود چهل‌ساله ۲ (در نزدیکی قله)» و «فاطمه اسوه بشر» معرفی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، منابع طرح کتاب‌خوان ماه ویژه آذر ۱۴۰۳، با هدف ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، دسترسی همگانی به کتاب، لزوم معرفی کتاب‌های مفید برای پرورش فکری آحاد مختلف مردم و همچنین ارتقای فضایل اخلاقی و فرهنگ عمومی از طریق مطالعه کتاب‌های مفید و فاخر در سطح کشور با ارائه کتاب‌های «ستاره ثریا»، «شب یلدا»، «صعود چهل‌ساله ۲ (در نزدیکی قله)» و «فاطمه اسوه بشر» معرفی شد.

علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به کتابخانه‌های عمومی کشور و امانت گرفتن کتاب‌های این طرح، آنها را مطالعه کنند.
 

«ستاره ثریا» (داستان‌هایی از ایرانیان و افتخارات اسلامی‌شان)
پدیدآور:‌ محسن نعماء
ناشر: جمال
تعداد صفحات: ۱۷۶

در بخشی از مقدمه‌ی کتاب نویسنده‌ چنین بیان داشته: «ما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که هر کسی در جهان می‌خواهد کشورش و ملتش را به رخ دیگران بکشد. هر کسی می‌خواهد بگوید کشور من و نژاد من، از همه‌ی کشورها و نژادها بالاتر است ... اما خداوند در قرآن کریم، نه تمدن کهن، نه پادشاهان باستانی، نه آثار تاریخی و... هیچ‌یک را به تنهایی باعث افتخار نمی‌داند. آن چیزی که باعث بهتر بودن مردمی بر مردم دیگر می‌شود، انسانیت و تقواست. نه رنگ پوست و نژاد و... . خداوند فرموده: «بهترین شما کسی است که تقوای بیشتری داشته باشد.»

پس رفیق گلم الآن می‌خواهم بگویم ... ایران عزیز ما، با خیلی از کشورها فرق زیادی دارد و چندین سر و گردن از خیلی کشورها بالاتر است؛ نه به خاطر تمدّن کهن‌ و آثار تاریخی‌ و این‌جور چیزها، بلکه به خاطر فهم‌شان، ادب‌شان، ایمان‌شان، اخلاق‌شان، انسانیت‌شان، علم‌شان، شجاعت‌شان، حق‌طلبی‌شان و... .

درست است که این چیزها در دیگر کشورها هم هست، اما نه به اندازه‌ی ایران ما؛ و از این حقیقت مهم، هم قرآن خبر داده و هم پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله و هم امامان علیهم‌السلام و هم تاریخ گواهی می‌دهد.

در این کتاب خوش‌خوان، با مستنداتِ این حقیقت بزرگ درباره‌ی ایران و ایرانی، بیشتر آشنا می‌شویم؛ از جایگاه بلند ایرانیان در نزد خدا و اولیای خدا و شخصیت‌های برجسته‌ی تاریخ ایران‌زمین و نقش ایران و ایرانیان در گسترش فرهنگ اسلام و انسانیت در جهان، از قبل از ظهور اسلام تا ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف).

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

... امام صادق علیه‌السلام درباره‌ی قیام‌کنندگان علیه بنی‌اسرائیل بعد از طغیان و فساد دوم، سه بار می‌فرمایند:‌ «به خدا قسم، آن‌ها اهل قم هستند.(کنایه و استعاره از ایرانی‌ها).

همچنین از پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله نیز روایت شده که افرادی با پرچم‌های سیاه از خراسان (ایران) قیام می‌کنند و هیچ چیز جلودار آن‌ها نیست تا اینکه وارد بیت‌المقدّس می‌شوند و آن‌جا را فتح می‌کنند.

و از امیرمؤمنان علیه‌السلام نیز روایت شده است که: افرادی با پرچم‌های سیاه از خراسان (ایران) قیام می‌کنند ... و وارد بیت المقدّس شده و آن‌جا را فتح می‌کنند و زمینه حکومت مهدی عجل‌الله‌فرجه‌الشریف را فراهم می‌کنند.

در پایان باید گفت طبق آیه‌ی هفت سوره اسراء و احادیثی که در این باره وجود دارد، شکست صد درصدِ یهودیان و تصرّف همیشگی سرزمین قدس، به دستِ توانای حضرت مهدی صورت می‌گیرد. در آن جنگ نیز یارانِ ایرانی امام زمان، حضوری فعال و چشم‌گیر دارند.(ص۱۴۳ تا ۱۴۷)
 

«شب یلدا»
پدیدآور:‌ احمدرضا احمدی
ناشر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
تعداد صفحات: ۳
۲

این اثر ضمن معرفی شب یلدا و برخی ویژگی‌ها، آداب و رسومش به مخاطب کودک، به زیبایی، با لطافت و بیانی غیرمستقیم حامل یک پیغام مهم است؛ اینکه هر کس بداند، آنچه که دارد چقدر ارزشمند است! کودک در خواب بلند شب یلدا، در رؤیای خودش می‌بیند که اسم ندارد، به دنبال اسم خود می‌گردد، برادر می‌گوید تو دریایی، اما می‌بیند دریا چیزی نیست که دلش بخواهد باشد؛ خواهر می‌گوید تو درختی، اما می‌بیند که سکون درخت را نمی‌پسندد؛ پدر می‌گوید رود هستی، اما رود وطنی ندارد و همواره در حرکت است؛ مادر به او می‌گوید تو ستاره‌ای، اما نمی‌خواهد همچون ستاره از زمین و عزیزانش دور باشد و ... در نهایت این پدربزرگ است که با صدایی مهربان، پسرک را با نام خودش صدا می‌زند، او بیدار می‌شود و شادمان است که خودِ خودش است و نام خودش را دارد و اینگونه است که او به داشته‌اش شاد است ... .

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

خواب می‌دیدم برف می‌بارید. پدربزرگ را کنار پنجره دیدم. خواستم پدربزرگ را صدا کنم و بگویم که با همه‌ی نام‌های خوبی که در دنیا وجود دارد، من، بی‌نام مانده‌ام ... اما، در همین هنگام با صدای گرم پدربزرگ از خواب بیدار شدم ... پدربزرگ من را صدا می‌کرد؛ من را با نامه واقعی خودم صدا می‌کرد؛ من را با نامی که دوست داشتم و خودم بودم صدا می‌کرد ... (ص۲۸ و ۲۹)