فرماندار شهرستان ابهر مطرح کرد؛
لزوم استفاده از ظرفیت نخبگان در ترویج فرهنگ مطالعه
اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان ابهر در سال جاری به ریاست فرماندار و با حضور سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی زنجان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان زنجان، اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان ابهر در سال جاری به ریاست احمد ذوالقدر، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان ابهر و با حضور ایرج صادقی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان زنجان؛ آیسان صادقی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ابهر؛ عبدالحسین بختیاری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ابهر و دیگر اعضای حقیقی و حقوقی انجمن روز پنجشنبه ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۱ در سالن فرمانداری برگزار شد.

تاثیر کتاب در موضوعات اجتماعی بیشتر از فیلم و سریال است
احمد ذوالقدر، فرماندار در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان ابهر ضمن اشاره به تاثیر کتاب در موضوعات مختلف، اظهار کرد: تاثیر کتاب به مراتب بیشتر از فیلم و سریال است و باید از ظرفیت نخبگان برای ترویج فرهنگ مطالعه استفاده کنیم.
وی با تأکید بر لزوم برگزاری جلسات کاربردی در بحث کتابخوانی بیان کرد: علاوه بر تحقق سهم کتابخانهها از نیم درصد بودجه شهرداریها باید کاری برای افزایش افراد کتابخوان در جامعه انجام دهیم.
فرماندار ابهر با اشاره به سرانه فضای مطالعه و کتابخانههای عمومی در شهرستان ابهر گفت: باید تلاش کنیم که این سرانه افزایش پیدا کند.

تلاش اداره کل کتابخانههای عمومی برای رسیدن به افق ۱۴۰۴ در افزایش سرانه مطالعه
ایرج صادقی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان زنجان نیز در این جلسه ضمن تسلیت فرارسیدن شبهای قدر اظهار داشت: با توجه به گستره و کارکرد کتابخانههای عمومی که در سطح استان وجود دارند، فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی بزرگی توسط این مراکز در حال انجام است.
وی با اشاره به لزوم گسترش فعالیت کتابخانههای عمومی بر اساس تغییر ذائقه و افکار عمومی بیان کرد: خوشبختانه امروز کتابخانهها به محلی برای برگزاری رویدادهای اجتماعی تبدیل شده اند و در استان زنجان نگاهی فرهنگی نسبت به کتابخانهها وجود دارد.
صادقی با بیان اینکه شهرستان ابهر نیز همواره در بحث کتابخانههای عمومی و برنامههای فرهنگی پیشتاز بوده است، گفت: خوشبختانه علاوه بر امر کتابخوانی، فعالیتهای هنری نیز افزایش یافته و ۴۰ سرفصل در این حوزه تدوین شده است.

سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان زنجان با اشاره به تفاهمنامه اداره کل کتابخانههای عمومی استان با سایر ادارات، تصریح کرد: کتابخانهها ظرفیتی هستند که با رویکرد فرهنگی و اجتماعی برکات بسیاری به دنبال داشته و یک روستا از شهرستان ابهر به عنوان روستای دوستدار کتاب انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه بحث تبلیغ و ترویج کتاب به خوبی در شهرستان انجام شده است، اضافه کرد: امروز ابهر به برنامه پیشبینی شده برای افق ۱۴۰۰ رسیده است.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان زنجان با تأکید بر لزوم استفاده از فضای دهیاریها و اماکن عمومی بیان کرد: ما به ازای هر ۱۰ هزار نفر باید یک کتابخانه و به ازای هر ۱۰۰ نفر یک متر فضای کتابخانه ای داشته باشیم.
صادقی با بیان اینکه به ازای هر ۱۰۰ نفر باید یک صندلی باشد، گفت: در شهرستان ابهر به ازای هر ۱۵۸ نفر یک صندلی داریم که امیدواریم با حمایت مسئولان شهرستان این مشکل حل شود و سرانه افزایش پیدا کند.

برنامهریزی برای افزایش ۱۰ هزار جلدی منابع کتابخانههای ابهر
عبدالحسین بختیاری، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ابهر ضمن تسلیت فرارسیدن شهادت مولی الموحدین حضرت علی(ع) و شبهای قدر، اظهار کرد: سال قبل با توجه به برگزاری یادواره شهدا، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ترویج کتابخوانی و فرهنگ منور رضوی دنبال شد.
وی با اشاره به اینکه برنامههای شاخص برگزار شده در این حوزه، یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی بود، اضافه کرد: پویش کتابخوانی، مسابقه نقاشی، مسابقه کتابخوانی و ... از جمله برنامههای این جشنواره بود.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ابهر همچنین از انتخاب روستای درسجین ابهر به عنوان روستای دوستدار کتاب اشاره کرد و گفت: به علت شیوع ویروس کرونا سامانه جامع مسابقات کتابخوانی راهاندازی شد.
بختیاری همچنین از ارائه خدمات مجازی برای اعضای کتابخانههای عمومی خبر داد و افزود: همکاران ما از طریق ایمیل خدمت مرجع مجازی را به اعضا و پژوهشگران ارائه میدهند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰، ۱۱ هزار نسخه کتاب به ارزش ۴۰۰ میلیون تومان در قالب طرح پویش اهدای کتاب، اهدای دانایی از موسسات، ناشران و خیرین جذب و در بین کتابخانههای عمومی شهرستان ابهر توزیع شد، اضافه کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی مهارتهای زندگی، انتخاب کتابخانه باقرالعلوم به عنوان کتابخانه برتر، اجرای طرح کتابخانهگردی و کاشت نهال مثمر در محوطه کتابخانهها از دیگر برنامههای اجرایی در شهرستان بوده است.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ابهر به برنامههای آتی این اداره نیز اشاره کرد و گفت: بهسازی اساسی در کتابخانه وحدت شناط، بهسازی مخزن کتابخانه حکیم هیدجی، نصب دوربین مدار بسته در کتابخانههای شهرستان، افتتاح کتابخانه عمومی سپهد حاج قاسم سلیمانی ابهر، افتتاح کتابخانه سیار از جمله اقداماتی است که در بخش عمرانی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در روستای قروه ساخت کتابخانه با اهدای زمین از سوی یک خانواده شهید آغاز شده است، اضافه کرد: همچنین در مرکز شهرستان نیز کتابخانه استاندارد درجه ۱ شهرستان دارای ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
بختیاری از عضویت ۷ هزار و ۷۱۶ نفر از شهروندان در کتابخانههای عمومی شهرستان ابهر خبر داد و گفت: تا پایان سال تعداد اعضا به ۱۲ هزار نفر افزایش پیدا خواهد کرد.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ابهر همچنین تعداد امانت کتاب را در سال گذشته ۷۰ هزار جلد اعلام کرد و گفت: امسال تعداد این کتابها به ۱۸۷ هزار جلد میرسد.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ابهر از امکان افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت خیرین در حوزه اهدای کتاب خبر داد و افزود: در بخش رشد منابع نیز خریداری ۱۰ هزار جلد کتاب دیگر در برنامه این اداره است.

حمایت از اهل قلم با خریداری کتاب
آیسان صادقی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ابهر در جلسه انجمن اظهار کرد: در حوزه کتاب و کتابخوانی در دو هفته اخیر به مناسبت ماه رمضان اهدای ۳۰۰ جلد کتاب به ارزش ۲۰۰ میلیون ریال داشتیم که این کتابها در کتابخانههای عمومی توزیع شد.
وی با اشاره به اینکه سال قبل ۲۰۰ جلد کتاب اهل قلم شهرستان به ارزش ۱۵ میلیون تومان خریداری شد، اضافه کرد: این اقدام در راستای حمایت از نویسندگان انجام شد.
صادقی درباره برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب نیز گفت: طبق روالی که همه ساله داشتیم، برنامههای فرهنگی حوزه کتاب اجرایی خواهد شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ابهر از اختصاص یک روز از نمایشگاه کتاب به استان زنجان خبر داد و افزود: با توجه به محدود بودن فعالیتهای انجمنهای ادبی، هر هفته در فرهنگسرا جلسات نقد و بررسی کتاب برگزار میشود.

تورج احمدی، معاون پرورشی آموزش و پرورش شهرستان ابهر نیز با اشاره به اینکه ۲۰۰ مدرسه شهری و روستایی در ابهر وجود دارد، گفت: سال قبل ۶۰ میلیون تومان اعتبار برای کتابخانههای مدارس در نظر گرفته شد و ۲ هزار جلد کتاب خریداری شد.
احمدی با اشاره به شناسایی مدارس کمتر برخوردار و تهیه کتاب برای آن ها در سه مقطع تحصیلی بیان کرد: تعدادی از این کتابها نیز در حال توزیع است و به مدارس اعلام شده مدیران نسبت به تجهیز آن ها اقدام کنند.
وی با اشاره به لزوم جذب خیر در راستای تجهیز کتابخانههای آموزش و پرورش بیان کرد: در این راستا طرح اهدای کتابی که من خواندهام، بهترین دوست من کتاب، اختصاص یک ساعت در قالب زنگ بدون کتاب، برگزاری مسابقه کتابخوانی، خوانش داستان برای مقاطع دبستان اجرایی شد.