در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان زنجان عنوان شد؛
کلینیک کتاب در زنجان راهاندازی میشود
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان از ایجاد کلینیک کتاب در زنجان خبر داد و گفت: هدف از این کار ارتقای سطح مطالعه است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان زنجان، جلسه مشترک انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان زنجان و بخش های قره پشتلو و زنجانرود به ریاست پرویز خالقی، فرماندار شهرستان زنجان و با حضور محمد رضاخانی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان؛ جعفر رمضانی، رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان زنجان؛ رحمان باقری، رئیس اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان زنجان؛ سعید ستایش، بخشدار بخش قره پشتلو؛ شهرداران شهرهای نیک پی و ارمغانخانه؛ روسای شورای اسلامی بخش های قره پشتلو و زنجانرود و دیگر اعضای حقیقی و حقوقی انجمن روز سه شنبه ۴ مردادماه در سالن جلسات کتابخانه عمومی سیدافضل موسوی برگزار شد.
پرویز خالقی، فرماندار شهرستان زنجان در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان زنجان گفت: کتابخوانی در جامعه بسیار مهم است و به ازای هر ریال در ترویج حوزه کتابخوانی دهها ریال از آسیبهای اجتماعی کاسته خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت کتابخانهها استفاده شود، گفت: در همین مراکز فرهنگی شیخ اشراق و شهریاریها تربیت شده است، پس اهمیت آن کمتر از مسجد نیست.
فرماندار زنجان افزود: به عقیده من احداث کتابخانه و مراکز فرهنگی با توجه به ظرفیتی که دارند، مهم تر از ایجاد کارخانجات هستند و در طول تاریخ هم شکیلترین پروژهها کتابخانهها بودند که ساخته شدند.
وی در ارتباط با یکی از آسیبهای اجتماعی که در یکی از روستاهای استان رخ داد، گفت: خوشبختانه با اقدامات فرهنگی از جمله ساخت کتابخانه در سنوات بعدی این روستا به یکی از روستاهایی تبدیل شد که از سه روستای برتر در سرانه مطالعه بود.
خالقی با اشاره به نقش تاثیرگذار کتابداران در تربیت افراد افزود: کتابداران ما باید فرشتگان مهربانی باشند و مراجعین را تکریم کنند.
کلینیک کتاب در زنجان راهاندازی میشود
محمدرضاخانی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان زنجان ضمن اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره کتابخوانی گفت: رهبر انقلاب اسلامی، کمتوجهی به «کتاب و کتابخوانی» را یکی از موانع مهم رسیدن جامعهی ایرانی به جایگاه مطلوب خود میدانند: «[مردم] باید با کتاب اُنس پیدا کنند، در غیر این صورت، جامعهی ایرانی به هدف و آرزویی که دارد نخواهد رسید.» ابزارهای نوظهور مهم ترین هنرشان این است که مضمون و محتوای کتاب ها و خود کتاب ها را راحت و آسان منتقل کنند. جای کتاب را هیچ چیزی نمی گیرد.
وی با اشاره به نقش تاثیرگذار کتابخانهها در کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: ۴۲ خدمت در کتابخانههای عمومی ارائه میشود، با این حال در این مدت یک سری کارها استارت زده شده که نو و جدید است.
رضاخانی با اشاره به برنامه این اداره کل در رابطه به راهاندازی کلینیک کتابخوانی، گفت: این کلینیک در کتابخانه سهروردی راهاندازی خواهد شد و امیدواریم با این کار بیشتر در خدمت مردم باشیم.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده درباره سرانه کتابخوانی در زنجان، افزود: سرانه خواندن در شهر زنجان مطلوب نیست و این وظیفه ما را سنگینتر میکند که باید با راهکارهای مختلف این سرانه را افزایش دهیم.
وی افزود: یک برنامه دیگر این اداره کل برای ارتقای سطح مطالعه ایجاد کتابخانه روباز است که از این طریق مردم را به کتابخوانی دعوت کنیم.
قاسم موحدیان، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان زنجان ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در ارتباط با بهسازی و بازسازی کتابخانههای عمومی گفت: از جمله این اقدامات بهسازی کتابخانه نجف آباد و ایجاد کتابخانه عمومی بخش کودک در کتابخانه علامی حلی بود.
وی در ادامه به برنامه عملیاتی کتابخانههای عمومی شهرستان زنجان در سال جاری اشاره کرد و افزود: برگزاری جشنواره اهدای کتاب با جذب ۲۰ هزار جلد کتاب، خرید ۱۵ هزار جلد کتاب، خرید نشریات و اطلاعرسانی اقدامات از طریق گفتوگو و مصاحبه از جمله این اقدامات است.
موحدیان همچنین از ساماندهی وضعیت ۱۷ کتابخانه مشارکتی و توسعه ۲ کتابخانه عمومی و خیّرساز خبر داد و گفت: تجهیز، بهسازی و نوسازی ۶ کتابخانه عمومی و تقویت سازه ساختمان کتابخانهها نیز از دیگر اقداماتی است که در شهرستان انجام میشود.
وی از برگزاری جشنواره رضوی و طرح کتابخانهگردی به عنوان دیگر فعالیتهای کتابخانههای عمومی شهرستان خبر داد و افزود: برگزاری نشست کتابخوان به صورت هفتگی، اهدای کتاب، برگزاری محافل شعر در سطح کتابخانهها و اجرای طرح هایکوی کتاب نیز از دیگر برنامههای شهرستان در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه است.