«مرگ در نمک» در زنجان مورد نقد و بررسی قرار گرفت
نشست نقد و رونمایی از کتاب «مرگ در نمک؛ پژوهشی باستان شناسی در ایران» روز ۱۶ آبان ماه با حضور یکی از مؤلفان اثر در کتابخانه عمومی سهروردی زنجان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان زنجان، نشست بررسی و رونمایی کتاب «مرگ در نمک؛ پژوهشی باستان شناسی در ایران» با حضور دکتر ابوالفضل عالی، یکی از مؤلفان کتاب و از پژوهشگران معدن چهره آباد و نیز بررسی دکتر مهدی افضلی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنحتن، ۱۶ آبان ماه در کتابخانه عمومی سهروردی زنجان برگزار شد.
کتاب حاضر در ارتباط با نمایشگاه «مرگ در نمک؛ پژوهش باستانشناسی در ایران» به چاپ رسیده است و در آن دستاوردهای علمی همکاریهای پروژه مشترک ایران و آلمان و یافتههای برجای مانده از معدن کاوان چهره آباد از دوره هخامنشی تا روزگار معاصر بررسی شده است.
گفتنی است این کتاب شامل دو بخش مجموعه مقالات علمی و کاتالوگ یافتههای به دست آمده از معدن چهره آباد زنجان بوده که در ۳۷۵ صفحه و به شکل تمام رنگی منتشر شده است.
در بخشهایی از کتاب مرگ در نمک می خوانیم: موزه مردان نمکی زنجان داستان مردان گمشده تاریخ است. مردان نمکی نامی است که به شش پیکر کشف شده در سال ۱۳۷۲ در معدن نمک چهره آباد در استان زنجان دادهاند.
دفن شدن در نمک باعث شده بدن آنها به طور طبیعی مومیایی شود و هزاران سال سالم بماند.
سه نفر از مردان نمکی یافت شده در معدن چهره آباد، مربوط به دوره هخامنشی (حدود ۴۰۰ سال قبل از میلاد) و دو مرد نمکی دیگر از اواخر دوران ساسانیان (حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ قبل از میلاد) هستند.
گفتنی است، مردان نمکی زنجان یکی از با ارزشترین کشفیات تاریخی در جهان است.